Japandi stijl voor je interieur de designmix van Japan en Scandinavië

Op dit moment is de Japandi woonstijl ontzettend trendy. Naast de prachtige neutrale tinten en natuurlijke accessoires en meubels die kenmerkend zijn voor deze stijl, biedt het ook veel flexibiliteit in de inrichting van elke ruimte in huis. Hieronder vind je enkele inspirerende voorbeelden van hoe deze stijl in huis kan worden toegepast.

Door Martijn

Japandi stijl voor je interieur de designmix van Japan en Scandinavië

eJapandi is een stijl die steeds populairder wordt en dat begrijp ik helemaal. Het combineert namelijk twee geweldige woonstijlen met elkaar: een Japanse en een Scandinavische inrichting. Beide kenmerken zich door eenvoud, simplisme, natuurlijke materialen en rustige kleuren.

Toch is deze mix van stijlen allesbehalve saai, wat je kunt zien aan onderstaande inspiratiebeelden. Welk Japandi is jouw favoriet? Ik zal mijn persoonlijke voorkeur onderaan dit artikel onthullen!

Minimalistische Japandi woonkamer

japandi-leefruimte
@zeeuwshuysje

Als eerste een voorbeeld van een Japandi interieur, waarbij het minimalisme duidelijk naar voren komt. Je ziet dit onder andere aan de meubelstukken (eettafel en stoffen stoelen) en accessoires (glazen lamp en rieten mand) die zijn uitgekozen en een mooi geheel vormen. Dit laatste komt ook door het rustige kleurgebruik, waarin zwart, wit en beige elkaar afwisselen. De foto’s aan de muur zorgen voor een persoonlijk accent.

Lichte Japandi leefruimte

japandi-woonkamer
@zeeuwshuysje

De onderstaande beelden zijn de verlenging van het eetgedeelte, waarin dezelfde stijl is doorgezet. Dit keer met lichtere kleuren (die kenmerkend zijn voor de Japandi stijl) en minder gebruik van zwart. De natuurlijke materialen en de grote stoffen hoekbank geven de ruimte een warm en behaaglijk gevoel. De organische vormen van de decoraties, passen erg goed bij een Japandi leefruimte.

Vloeiende patronen

japandi-woonkamer-badkamer
@thuispiratie

Dit Japandi inspiratiebeeld laat zien dat patronen ook passen bij deze interieurstijl, zolang je maar voor rustige tinten kiest met weinig contrast. De lichte grijze en bruine kleuren geven sfeer, zonder dat hier veel extra’s voor nodig is. Het retro houten kastje en de betegelde nis vormen mooie plekjes voor het neerzetten van subtiele accessoires.

Pracht in eenvoud

woonkamer-japandi-hout
@tattelie

De eenvoudige meubelstukken en de mix van stijlen komen duidelijk naar voren in deze Japandi woonkamer. Waarbij je ook best kunt kiezen voor donkere houtkleuren, zoals de eetkamerstoelen. Mix en matchen met verschillende bruintinten zorgt uiteindelijk voor een eenheid. De zachte materialen zijn een slimme manier om een grote minimalistische ruimte minder hol te laten klinken.

Een mix van twee culturen

badkamer-sfeervol
@tattelie

De witte en lichte basis met de strakke raambekleding is kenmerken voor de Scandinavische interieurstijl, terwijl de rieten en natuurlijk accenten in de badkamer zorgen voor het Japanse tintje. Deze badkamer laat zien dat je met een minimalistische inrichting, toch een sfeervolle ruimte creëert. Waarbij een heerlijk geurkaarsje altijd gezellig.

Oog voor detail

japandi-stijl-neutraal
@lifeofmelll_

Bij een eenvoudig interieur, zijn alle details extra belangrijk. Op deze foto’s is goed te zien dat alle accessoires met zorg zijn uitgezocht, qua vorm, kleur en materiaal. Ook de mix van de twee stijlen is duidelijk te zien. De ronde organische vormen van de tafeltjes, in combinatie met de strakke lijnen van deze unieke schouw zijn beide ware eyecatchers.

Een interieurstijl waarin geleefd kan worden

japandi-grijs
lifeofmelll_

Op bovenstaande foto krijg je een beter beeld van deze moderne Japandi woonkamer. De lichtgrijze wanden zorgen dat witte accessoires beter tot hun recht komen, en de doorschijnende lampen doen je denken aan Oosterse wensballonnen. Toch is het een ruimte waarin geleefd kan worden, met een robuuste houten tafel en stoffen eetkamerstoelen.

Romantische Japandi woonkamer

woonkamer-beige
@lavielalinda

Deze Japandi woonkamer is minder minimalistisch, maar toch is de interieurstijl duidelijk te herkennen door de lichte beige en grijze kleuren. Alle stijlkenmerken zijn aanwezig, van organische vormen tot natuurlijke materialen, en van rechte lijnen tot het gebruik van veel textiel. De zachtroze bloemen passen mooi bij de natuurlijke sfeer die deze romantische kamer oproept en komen terug in de opvallende bloemvormige lampen.

Zachte look met japandi

zachte-japandi-ruimte
@lavielalinda

Het mooie van deze uitvoering van de Japandi stijl, is dat de ruimte erg functioneel is. Veel meubels zijn praktisch, zoals het handige tafeltje terwijl je in de bang wegzakt en de salontafel die ook wat opbergruimte biedt. De houten wanddecoratie is een creatieve manier om je favoriete foto’s een mooi plekje te geven.

Mijn favoriete Japandi interieur

japandi-groen-beige
@Katja Rooke

Tenslotte zoals beloofd mijn favoriete Japandi interieur, die een echte retro-vibe heeft. Dit komt vooral door de mosgroene stoffen bank, die de ruimte meteen gezellig maakt. De lege wanden zorgen voor rust, zodat de meubeltjes meer in het oog springen. De houten tafels lijken op een bladvorm, maar dan met strakke poten. De handgemaakte poef zorgt voor een vleugje eigenheid, evenals het gouden stalampje. Een bijkomend voordeel is dat deze ruimte in een handomdraai schoon te maken is ;)