41 interieur ideeën voor verschillende woonstijlen

Ontdek 41 verfrissende interieurideeën om je huis op te fleuren! Van moderne inrichtingen met klassieke accenten tot eigenzinnige hoekjes voor de kinderkamer, dit artikel staat vol inspiratie. Leer hoe je jouw woonruimte opfleurt met kunst, vintage items en creatieve DIY-projecten. Laat je ook inspireren door prachtige badkamers, gezellige woonkamers en stijlvolle keukens. Het is tijd om je huis om te toveren tot een oasevan comfort en stijl!

Door Martijn

41 interieur ideeën voor verschillende woonstijlen

Vind je het geweldig om een interieur in te richten of kan jouw woonkamer wel een make-over gebruiken? Dan is het handig om je te verdiepen in verschillende interieurstijlen. Vervolgens is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Een ruimte inrichten geheel naar jouw smaak is geweldig. Kun je wat betreft ontwerpen en inrichten wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben we goed nieuws: in dit artikel staan 41 fantastische interieur ideeën!

Moderne inrichting met een klassiek plafond

moderne-inrichting
@anjawillemsen

Deze woning met veel licht heeft een modern interieur met klassieke elementen. Werp maar eens een blik op het hoge plafond waar een symbool op is getekend. Ook de lange ramen met glas-in-lood zorgen voor een woonkamer met luxe en ruimtelijke uitstraling. Er komt veel licht naar binnen en dat is erg fijn wonen. Het vloerkleed, de zachte bank en de hagelwitte tafel zijn modern, maar passen toch perfect binnen dit stijlvolle interieur.

Hoe je met een eigenzinnige collectie fantastische hoekjes creëert

blauwe-muur
@bij_heleen

Zoek je naar originele ideeën voor een kinderkamer? Wat dacht je van een combinatie van ruimtereizen en dino’s? Neem nu deze ruimte met een hoekje waarin een stoere dino een lampje in zijn bek heeft. Met zijn korte pootjes kan hij er natuurlijk niet bij! De prachtige donkerblauwe muur met een gele raket wordt door het lampje mooi verlicht. We vinden het geweldig om te zien hoe je met een bepaalde collectie unieke kamers inricht!

Creëer een unieke woonkamer met jouw eigen kunst

unieke-woonkamer
@bijmargrietinhuis

We vinden het fantastisch om een unieke en opvallende woonkamer tegen te komen. Het is extra bijzonder wanneer je zelf met kunst een interieur ontwerpt. Neem nu deze woonkamer met een staande klok en kastjes in het donkerblauw. Je kunt prima zelf aan de slag met verf om deze mooie, donkere kleur te creëren. Wat haast nog meer opvalt is de enorme wand met bloemtekeningen. Eigenlijk hebben we er maar één woord voor: wow!

Unieke stukken in prachtige zwarte kast wekken nieuwsgierigheid

zwarte-kast
@binnenkijkenbij_jendezwart

We vinden de houten panelen in deze ruimte prachtig, maar wat de unieke accessoires in de zwarte kast zijn de échte blikvangers. Waarschijnlijk was ‘hoe zorgen we voor een unieke uitstraling?’ de centrale vraag tijdens het ontwerpen. Nou, met unieke stukken als witte bloempotten en langwerpige kaarsen lukt dat zeker! De vele pareltjes in deze kast maken ons nieuwsgierig. Wat zit er bijvoorbeeld in de potten? We zouden graag even een kijkje nemen!

Verleden en heden komen samen in dit sfeervolle interieur

sfeervol-interieur
@casadidenise

Het interieur van deze woonkamer bij het water is een mix van oud en nieuw. Aan de ene kant geniet je van een heerlijk zacht kleed in de woonkamer, aan de andere kant staat er een schitterende vaas op tafel die zo uit een ander tijdperk afkomstig lijkt. Ook het tafeltje met lange kaarsen en de standaard met een boek doet denken aan vroeger. Tegelijkertijd is de bloemenvaas bij het raam weer heerlijk modern.

Creëer de badkamer van je dromen met geleende spullen

neutrale-woonkamer
@charisathome

Deze schitterende badkamer bewijst dat je ook met geleende spullen een prachtige ruimte kunt creëren! Van de houten planken met mooie accessoires tot de grote bloemenvaas op een krukje: deze ruimte voelt als een warm bad! Ook de nisjes waar je allerlei spulletjes in kunt bewaren zijn mooi en praktisch. En natuurlijk mogen we het hagelwitte bad zelf niet vergeten, dat zelfs een houten plankje heeft om zeep en shampoo op te zetten. Ideaal!

Volg je gevoel en bewonder deze magnifieke glas-in-lood ramen

glas-in-lood-ramen
@herenhuis29

Het inrichten van een ruimte is ook een kwestie van gevoel. Volg je intuïtie om het interieur van je dromen te creëren. Vind je glas-in-lood ramen schitterend? Dan is deze kamer met ramen vast heel inspirerend! Het bevat maar liefst drie glas-in-lood ramen. Ze zijn gemaakt met een zeer oude techniek waar veel maatwerk bij komt kijken. Uiteindelijk levert het proces een prachtig resultaat op die misschien wel deel uitmaakt van jouw droomhuis!

Een stoere slaapkamer om bij weg te dromen

stoere-slaapkamer
@homestylingbytan

Een ruimte met een stijlvol interieur is een reflectie van jouw persoonlijkheid. Hou je bijvoorbeeld van de natuur en dieren? Dan vind je deze slaapkamer met een schitterende groene achterwand vast heel indrukwekkend! De vogel op de afbeelding lijkt haast weg te vliegen. En het laken met een wild dier op het bed is hartstikke stoer. Tegelijkertijd vind je in deze kamer veel zachte en dromerige kleuren, zoals de kussens en het nachtlampje.

Roze krukje zorgt voor een speels tintje in het interieur

speels-interieur
@huisje.uit.het.noorden

Een interieur met een speels tintje maakt ons meteen vrolijk. Neem nu deze ruimte, waarin niet de grote plant maar een roze krukje de aandacht trekt. Het heeft een unieke vorm en is nog praktisch ook. Zo kun je er even op gaan zitten om de rest van de kamer te bewonderen. Of heb je het krukje nodig om bijvoorbeeld een boek uit de kast te pakken. Met dit moderne pareltje kan het allemaal!

Zeer inspirerende badkamer die verfijnd én speels is

chique-badkamer
@huize1870

Hoe creëer je een badkamer die verfijnd én speels tegelijkertijd is? Deze prachtige ruimte is zeer inspirerend! Het zandkleurige badkamerkastje met de stenen wastafel oogt chique en stijlvol. Tegelijkertijd is de ronde vorm van de spiegel lekker speels, net als het stenen vaasje dat er voor staat. Aan de zijkant vind je een grote glazen wand die naar de douche leidt. Deze ruimte is van hetzelfde stenen materiaal gemaakt als de muur. Een prachtig gezicht!

In dit sfeervolle interieur met open haard is het fijn thuiskomen

sfeervol-interieur
@interieur_by_tess

Van dit interieur met een prachtige open haard krijgen we het meteen warm. Neem alleen al de houtblokken onder de haard, eigenlijk wil je nooit meer naar buiten! Hoe geweldig is het om dit soort mooie spullen zelf te kopen voor jouw huisje. Hout zorgt er voor dat een ruimte een warme sfeer krijgt. Niet alleen in de vorm van houtblokken, maar bijvoorbeeld ook met een houten tafel en houten plankjes. Tijd om te shoppen!

Creëer jouw droomkeuken met spulletjes die je echt mooi vindt

droomkeuken-wit
@interieur_by_tess

Een interieur is een reflectie van wie je zelf bent. Gebruik spullen die je mooi vindt en creëer de zelf ideale ruimte. Probeer je voor te stellen dat je in deze zwart-witte keuken een lunch maakt. Zittend aan de donkere tafel zie je een hangende stellage met een mooi plantje. Ook bevat het lampjes die zorgen voor voldoende licht. En dankzij de open haard in de witte muur heb je het altijd lekker warm!

Deze toiletruimte is een perfecte mix van oud en nieuw

modern-toilet-hout
@interieur_huisjekant

Heb je toevallig meubels van vroeger nog ergens in huis liggen, of ze misschien gekocht op een antiekmarkt? Gebruik ze om een uniek en sfeervol interieur te creëren. Dit toilet met een indrukwekkende houten deur is daar het perfect voorbeeld van. De deur is waarschijnlijk al vele gemalen gebruikt, terwijl het toilet uiterst modern is. En de combinatie van een grijze toiletruimte met een houten deur en vloer staat ook nog eens fantastisch!

Deze kinderkamer met veel hout is een plaatje om te zien

kinderkamer-hout
@interior.by.lis

Wil je graag jouw mooie plafond hoger laten lijken? Deze prachtige kinderkamer laat precies zien hoe je dat doet. Het gebruikt namelijk grote meubelen en hoge planken. Dit geeft de kamer een ruimtelijke uitstraling en doet het plafond hoger lijken. Als klap op de vuurpijl hebben de houten plankjes met boekjes en dierenfiguurtjes nog een speelse uitstraling ook. En dat is natuurlijk een gouden zet in deze kinderkamer vol hout, die duidelijk met veel liefde is ontworpen!

Met dit behang maak je een speelse en gezellige kamer

behang-kamer
@interior_by_eef

Zoek je naar manieren om een kamer speels en gezellig te maken? Laat dan dit interieur jouw inspiratie zijn. De wand met allerlei patronen en kleurtjes is een absolute blikvanger. Je kunt er je ogen niet vanaf houden! Ook de gordijnen en het bureau zijn kleurrijk. Tegelijkertijd zijn de manden en het kleedje iets neutraler. Dit interieur is dan ook een mix van kleuren waar we heel vrolijk van worden!

Sterk zwart-wit contrast maakt deze keuken zeer elegant

interieur-contrast
@interiorby.liza

Deze keuken is hét bewijs dat je met het gebruik van sterke contrasten werkt als een trein. Deze bijzondere plek met zwarte en witte kleuren ademt pure klasse uit. Wist je dat zwart en wit eigenlijk technisch gezien geen echte kleuren zijn? Dit maakt ze tijdloos en perfect te combineren met andere kleuren en materialen, zoals een houten vloer. Ook heb je bij dit contrast weinig accessoires nodig om een ruimte fris en modern te maken.

Mooie kussentjes zijn de kers op de taart in deze fijne woonkamer

fijne-woonkamer
@jantine.interieur

Kussens zijn een geweldige accessoire die extra kleur geven aan een woonkamer. Dat zie je heel goed in deze fijne leefruimte waar ze een mooi plekje hebben op grote grijze bank. Het zandkleurige kussen past bovendien goed bij het kunstwerk op de muur. Kers op de taart is het donkere tafeltje met wieltjes, die je overal een mooie plek kunt geven. In dit interieur staat het perfect!

Creëer je eigen woonparadijs met vintage items

vintage-woonkamer
@kleinchiquesfeervolwonen

Heb je in het verleden mooie meubelstukken geërfd? Dan verdienen ze een plekje in jouw interieur. Deze prachtige kamer vol ‘vintage’ items vinden we zeer inspirerend. Het houten kastje valt meteen op omdat het uit een ander tijdperk afkomstig lijkt. Bovendien biedt het ruimte aan een paar mooie bloemenvazen. Ook vormt het een geweldige match met een grijze kast, die aan een oude deurbel aan de knop heeft hangen. Voor een sfeervol interieur zijn oudere items ideaal!

Visuele diepte maakt deze woonkamer uniek

landelijk-interieur
@lavielinda

Deze landelijke woonkamer heeft visuele diepte omdat er een extra laag is toegevoegd. Om precies te zijn in de vorm van een houten gedeelte op de muur. In combinatie met een aantal schilderijtjes zorgt deze wand voor een unieke, warme sfeer. Ook staat het hout prachtig in combinatie met de witte meubels en het rieten kleedje. En dankzij de chique lamp geniet je ook ’s avonds van voldoende licht in deze elegante en fijne woonkamer.

Maak indruk op de visite met een elegante zwarte wand

elegante-zwarte-wand
@leuk_wonen

Droom je al tijden van een elegante woonkamer waarmee je zeker indruk maakt op de visite? Wees dan niet bang om zwart toe te voegen, zoals in deze stijlvolle ruimte. De donkere wand met een aantal schilderijtjes staat werkelijk fantastisch in combinatie met het houten bankje. Voor extra uitstraling en comfort zijn er witte kussentjes toegevoegd. Ook de vaas op het glazen tafeltje is zwart. Een tijdloze kleur waar je een geweldig interieur mee creëert!

Fijn wonen in dit interieur vol vrolijke en zachte kleuren

vrolijk-interieur
@mevrouwstyling

Kleuren roepen vaak een bepaalde emotie bij mensen op. Daar is ook sprake van in deze woonkamer met zalmroze muren. Het is een lieflijke kleur die je meteen blij en relaxt maakt. Ook van de vrolijke schilderijen op de muur en het kleed met roze patronen worden we lekker vrolijk! En de poef met wit-gele vierkantjes maakt de kamer nog kleurrijker. Alle kleuren met elkaar zorgen voor een sfeervol interieur en een echt ‘thuisgevoel’.

Fijne stoffen en materialen in deze comfortabele woonkamer

comfortabele-woonkamer
@ons_vissershuisje

Wat is er leuker dan spelen met verschillende stoffen en materialen? Dat is ook de gedachte achter het ontwerp van deze elegante woonkamer. De witte kleuren staan fantastisch bij de houten balken. Er hangt zelfs een schommel waar je lekker kunt zitten op zacht dons! Ook het zachte witte kleed voelt vast heerlijk aan. Wij zien ons hier ’s avonds wel relaxen op de comfortabele bank en stoel!

Mooie plankjes zorgen voor extra ruimte in deze fijne keuken

opbergplanken-keuken
@ons_herenhuis1

In een keuken ontstaat meer ruimte wanneer je plankjes toevoegt. Dat is goed te zien aan deze modern ingerichte ruimte waar wit de boventoon voert. Op de plank staan kopjes en schoteltjes die je bijna elke dag wel nodig hebt. Natuurlijk kun je ook mooie accessoires toevoegen voor wat extra aankleding. De kraan en wasbak zijn bijzonder genoeg van goud en zorgen voor een chique tintje.

Een woonkamer waar je nooit hoeft te stoppen met experimenteren

industrieel-woonkamer
@onsherenhuis

Het interieur van een woning is niet statisch. Het is juist leuk om te blijven experimenteren. Laat je daarin inspireren door deze fijne plek met witte en grijze kleuren. Twee donkere lampjes boven de eettafel passen perfect bij dit moderne interieur. Vind je ze niet meer mooi meer? Dan vervang je ze toch gewoon! Hetzelfde geldt voor de houten eettafel en het zachte vloerkleed. Maar wedden dat je er met veel plezier jarenlang van geniet?

Een stijlvol én multifunctioneel buitengedeelte

stijlvol-zitgedeelte
@plinka_life

Deze woning en tuin laten zien dat je met meubels alle kanten op kunt. Zo zijn de vier witte stoelen in deze tuin ook binnen te gebruiken. Ze zien er mooi uit en zitten nog comfortabel ook! Laat de tafel lekker buiten om hapjes en drankjes op te zetten. Dit heerlijke buitengedeelte bevindt zich op een houten vloer. Die is werkelijk om door een ringetje te halen. Wij willen hier wel een middagje doorbrengen!

Alles matcht perfect binnen dit elegante interieur

elegant-interieur
@sabinelamet

‘Matchen’ is het toverwoord bij een perfect ingericht interieur.En we vinden dat bij deze woonkamer zeer goed gelukt. Niet alleen qua kleuren, maar ook wat betreft de gebruikte stoffen en materialen. Zo vormt de grijze muur een prachtige combinatie met de lichte bank en het witte tafeltje. Het vloerkleed onder het tafeltje is van riet en staat fantastisch bij de donkerhouten vloer. Accessoires zoals een mooie gouden kaars voegen een extra vleugje elegantie toe.

Geniet van een verfijnd interieur met een roze kleurschema

verfijnd-interieur-roze
@schiehuisje

Een kleurenschema komt goed van pas bij het inrichten van een (woon)kamer. Hier zie je meteen dat roze de favoriete kleur is. Roze straalt vrolijkheid en liefde uit. Deze kamer met een prachtig glazen tafeltje en een bloemenvaas vol witte en roze bloemen oogt dan ook zacht. Wel bijzonder is dat er verschillende soorten roze zijn gebruikt. Zo is de kleur van de stoel net even iets anders dan het bakje met de kaarsjes.

Onmisbaar koffietafeltje in een warm, groen interieur

groen-interieur
@stijlbijstout

Wie wordt er ’s ochtends niet wakker met een lekkere kop koffie? Onderschat dan ook nooit het belang van een koffietafeltje in het interieur! In deze woonkamer heeft het een mooie plek op een zalmroze kleedje. Het tafeltje staat bij een witte bank, zodat je even kunt relaxen. De witte bank vormt een mooi contrast met de groene tv-kast vol leuke plankjes. Het ziet er gezellig uit én er is ruimte voor je kop koffie!

Kamer met karakter dankzij prachtige vintage items

vintage-accessoires
@stijlvol.chic.huisje

Deze kamer heeft veel karakter. Dat is te danken aan het roodbruine vintage kaptafeltje, die je vast ook zelf ergens op de kop kunt tikken! Het laat maarweer eens zien dat vintage items de sfeer van een kamer sterk bepalen. De wand achter het kaptafeltje heeft een vrolijke print en aan de andere muur hangt zelfs een eenhoorn. En heb je de roze poef met de zwaan al gezien? Vrijheid-blijheid lijkt hier het thema!

Inrichten van een keuken is een groot feest met DIY

moderne-keuken
@stijlvol.chic.huisje

Deze kamer bewijst hoe leuk is het om zelf het interieur in te richten. Laat je leiden door je gevoel en je eigen vaardigheden om er een succes van te maken. Deze keuken is dankzij DIY in elk geval een groot succes! Neem alleen al de aardbeien bloemenvaas. Het is een kleurrijk en opvallend element in deze zwart-witte keuken. Ook de mand met ‘citroenen’ er naast is een vrolijke extra in deze moderne keuken.

Licht in de hal zorgt voor serene sfeer

serene-sfeer
@styledbyesmee

Licht is heel bepalend voor de sfeer van een huis. En je bepaalt zelf of er veel of weinig licht binnenkomt. Neem nu deze bijzondere hal, die heel rustig oogt door het zachte licht. Zowel de muur als de prachtige ronde spiegel komen duidelijk naar voren. Ook het zwarte tafeltje oogt ondanks de kleurrijke bloemenvaas mooi en rustig. Dit interieur beloofd veel goeds voor de rest van de woning!

Paarse muur en kleurrijke meubels maken van dit interieur een feestje

stijlvol-gekleurd-interieur
@thehome.and.thekid

Wil je graag een kamer restylen, maar twijfel je over de kleur? Dan hebben wij één advies: begin gewoon met verven! Deze fantastische woonkamer laat zien dat zelfs paars op de muur heel mooi kan zijn. Combineer het bij voorkeur met gekleurde meubels voor een speels effect. Dat is hier zeker goed gelukt, want zowel het portret op de muur als de groene tafel en de oranje stoel in de hoek zien er geweldig uit.

Juiste verlichting creëert badkamer waarin je volledig ontspant

verlichting-badkamer
@thuispiratie

Met de juiste verlichting creëer je in een handomdraai een sfeervol interieur. Werp maar eens een blik op deze badkamer, waar twee kleine lampjes zorgen voor een serene sfeer. Het licht is niet te hard en daardoor overvalt je bij het binnenkomen in deze badkamer een gevoel van rust. Ook het gebruik van hout en glas is een schot in de ros. Zowel de twee wasbakken als spiegels (handig!) zien er uit om door een ringetje te halen.

Tijdloze witte tegels en houten plankjes zijn in deze badkamer ideaal

tijdloze-witte-tegels
@thuispiratie

Witte tegels tijdloos? Jazeker, zo laat deze fijne waskamer zien. En de combinatie met drie houten planken is al helemaal een gouden zet. Hier ga je jarenlang van genieten! Wij vinden het reuzehandig dat je op de plankjes allerlei badkamerspullen kunt bewaren. Zo zijn er in deze badkamer een aantal mandjes gebruikt. Er staat zelfs een houten krukje om bij de bovenste plank te kunnen. Ideaal!

De muren én de sofa zijn echte blikvangers in deze huiskamer

stoer-interieur-zwart
@wonen_43

Het eerste dat opvalt aan deze kamer zijn natuurlijk de muren. Ze lijken niet helemaal ‘af’ en zorgen op die manier voor een stoere en authentieke uitstraling. Je hebt het gevoel alsof je in een hele speciale ruimte terecht bent gekomen. Des te opvallender is dat de lichtgrijze bank en de rieten lampen juist wel heel modern en netjes zijn. Ook het donkere bureau in de hoek maakt van deze kamer een fijne ruimte.

Creëer een ruimtelijk effect met veel ramen en een hoog plafond

hoog-plafond
@wonen_43

Wil je graag genieten van een ruimtelijk interieur? Zorg er dan voor dat jouw woonkamer net als deze ruimte voldoende licht heeft. Voldoende ramen zijn daarbij onmisbaar. Ook een hoog plafond zorgt voor een ruimtelijk effect. Dat er op dit plafond ook nog ornamenten zijn geplaatst maakt het extra bijzonder. Bovendien staat de witte kleur prachtig bij de houten vloer en diverse zwarte meubels, zoals de tafel en stoel. Kortom: een sfeervol plaatje!

Muurschildering maakt van deze woonkamer een waar kunstwerk

muurschildering
@wonen_op1

Vanaf het moment dat je deze woonkamer binnenstapt ben je onder de indruk. De grote muurschildering speelt daar zeker een rol bij! Een kunstwerk op de wand maakt elke ruimte uniek. De muurschildering is zeker niet het enige wat stijlvol is aan deze woonkamer. Ook de witte bank met een zacht kleedje mag er zijn. Ondertussen vormt het rieten kleed op de vloer een mooi contrast met de lichte kleur van de vloer en muur.

Lees hier jouw lievelingsboek in een stoel van hoge kwaliteit

gezellige-zithoek
@wonenopnummer11

Investeer minstens 1 keer per jaar in goede meubels. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige glazen kast of een stoel van hoge kwaliteit, zoals in deze woonkamer. Met een stoel en lamp is een heerlijk plekje gecreërd waar je een goed boek kunt lezen. Wie had gedacht dat groen en blauw zo goed met elkaar zouden matchen? Ook mooi om te zien is dat je in de glazen kast allerlei accessoires kunt bewaren, zoals (bloemen)vaasjes.

Een warm interieur waar authenticiteit centraal staat

warm-interieur
@wonenopnummer11

In een droominterieur hoeft niet alles perfect te zijn qua afmetingen. In tegendeel, probeer eens asymmetrisch en je zult versteld zijn van het resultaat. Deze woonkamer is het schoolvoorbeeld van creativiteit en eigen intuïtie. o is de lamp boven het kleine eettafeltje een waar kunstwerk. Ook de combinatie van riet en hout werpt zijn vruchten af. Zo vinden we de bruine sofa, het rieten kleed en de houten kast een fantastische combi.

Een kleurrijke woonkamer met een eigen, unieke stijl

kleurrijke-woonkamer
@zowonenwij

Creëer jouw eigen persoonlijke oase met je lievelingskleuren en meubels. Hoe? Nou, bijvoorbeeld zoals deze woonkamer! De felle kleur van de bank leek in eerste instantie gedurfd, maar bleek uiteindelijk een gouden zet. Het past heel goed bij de lichtroze muur en het groene kleed. Een ander uniek element van deze woonkamer is het schilderij waar een houten stellage omheen is gebouwd. Al met al een kleurrijke woonkamer met een geheel eigen stijl.

Hang de koffie barista uit op dit bijzondere plekje

koffiehoekje-keuken
@zuidelijkstulpje

Vind je een woning inrichten een feestje? Dan mag een bar natuurlijk niet ontbreken! In deze industriële ruimte hebben we het echter over een koffiebar. Dankzij dit hoekje begin je elke dag fris en fruitig. Je kunt zelfs aan deze bar zitten. Gelukkig hoef je dankzij het witte kastje, met plankjes in bijzondere vormen, niet lang op zoek naar kopjes. Wij vinden het bar én het kastje geweldig bedacht.