VLOERLAMPEN

Producten 1-60 van 251

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-60 van 251

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

(Te) gekke vloerlampen

We hebben een snel wisselend assortiment met allerlei verschillende typen staande lampen. Ze hebben dan ook allemaal als criteria dat ze uniek moeten zijn. Want iedere woning verdient een staande lamp die eruit springt, en niet verdwijnt in het interieur. Vintage, Scandinavische en industriële staande lampen; voor iedere woning zit er gegarandeerd iets tussen!

Het grootste deel van onze collectie staande lampen heeft een bijzondere vormgeving en zijn echte eyecatchers binnen je interieur, waardoor ze juist meer aandacht trekken dan al je andere verlichting, zoals je hanglamp of tafellamp. Wil je je hanglamp en tafellamp ook op laten vallen in dezelfde stijl als je staande lamp? Geen probleem! Want veel staande lampen hebben een tafellamp of hanglamp als klein broertje of zusje.

 • Lees verder...

  Staande lampen met een functie

  Een vloerlamp kan dienen voor verschillende doeleinden. Als een vloerlamp gebruikt wordt om bij te schijnen tijdens het lezen zal een LED lamp geschikter zijn in je vloerlamp dan bijvoorbeeld een spaarlamp. Met een LED lamp kun je namelijk simpelweg meer te kunnen zien. Maar op het moment dat je een gezellige sfeer wilt creëren in huis zal een schemerlamp een beter effect hebben dan een LED lamp. Of bijvoorbeeld een vloerlamp met een dimmer, zodat je zelf de hoeveelheid lichtinval in je kamer kan bepalen.

  Meestal wordt het design een vloerlamp aangepast op de functie van de lamp. Het effect en de sfeer die de vloerlamp creëert kan namelijk heel uiteenlopend zijn. Voordat je een vloerlamp aanschaft is het dus belangrijk dat je bedenkt waarvoor je die extra lichtbron wil hebben en welke sfeer je daarmee in je woning wilt uitstralen.

  Industriële staande lampen

  Stiekem zijn we best een beetje fan van industriële staande lampen, zoals wel te zien is aan onze collectie. De strakke en simplistische vormgeving gemaakt van ruwe materialen maken industriële staande lampen stoere items voor in je woning. Ondanks dat dat geassocieerd kan worden met een kille uitstraling, weet deze stijl toch heel veel sfeer met zich mee te brengen. Sterker nog, industriële staande lampen geven vaak meer sfeer dan klassieke staande lampen! Wat nog het beste is aan deze industriële staande lampen, is dat je nog niet eens een industrieel interieur hoeft te hebben om deze lampen geweldig in je woning te laten staan. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavisch of een landelijk interieur, waar vaak industriële elementen in terug komen. Het licht namelijk puur aan de aankleding en de plek van het item, hoe het in je woning staat.