• Gratis bezorging vanaf 45,-
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Bezoek onze Wants&Needs winkel

Dist Dutch Design

DÏST

Lees meer

12 Items

Aflopend sorteren

12 Items

12 Items

Aflopend sorteren

12 Items

Op zoek naar iets origineels met een vleugje groen in huis? Dan is DÏST de Dutch design collectie zeker wat voor jou. Mooie unieke air plants in combinatie met natuurlijke restproducten, die ook nog eens in ieder interieur passen. DÏST is een merk, opgestart door Jean-Paul van Empel in 2014, dat verschillende air plants, groeiplantjes en cactussen verkoopt. Vanuit huis kweekt Jean-Paul zijn plantjes en designt ze tot unieke, stoere en houdbare items, door gebruik te maken van gerecyclede, natuurlijke restproducten. ‘’Cradle tot Cradle’’ staat bij DÏST hoog in het vaandel. Het hout dat wordt gebruikt komt van reststroken uit de houtzagerij en de lampjes komen van de kringloop. Ook oud koper en metalen materialen komen veelvuldig van pas in de ontwerpen van DÏST. Ieder item is uniek en handgemaakt, wat de ambachtelijkheid van de air plants benadrukt. Woonaccessoires voor een leuk prijsje. Wij zijn er weg van!

De air plants van Dïst zijn tropische planten die van nature hun vocht uit de lucht halen. Deze Tillandsia air plants groeien op bomen of steen. De wortels dienen namelijk om zich vast te klampen aan takken of stenen. De air plants hebben dus geen grond nodig om te groeien. De Tillandsia plantjes zijn dus organismen die op planten of steen groeien zonder hieraan voedsel te onttrekken. De opkweek van Tillandsia air plants vanuit zaad of door stekken gebeurt in kassen op het Brabantse land. Toch groen in huis hebben, zonder al te veel verzorging? Dan zijn de DÏST air plants perfect voor jou!

De air plants van DÏST zijn gemakkelijk in het onderhoud. In de zomer staan air plants het beste in enigszins afgeschermd zonlicht. ’s Winters is een zonovergoten plekje ook prima. In de zomer staan de air plants graag buiten. Een ideaal stukje groen op het terras of de veranda. Op kamertemperatuur gedijen de air plants meer dan prima. 

Tillandsia air plants mag je bij voorkeur regenwater met een plantenspuitje geven, maar leidingwater is ook goed. Eén keer sproeien om de twee weken is voldoende. Eventueel in de zomer wat vaker, maar dat hoeft niet. In een lichte badkamer (met raam dus) waarin wordt gedoucht is de luchtvochtigheid vaak zo hoog dat de planten daar meestal weinig zorg nodig hebben. Omdat de Tillandsia air plants zo langzaam groeien hebben ze over het algemeen voldoende aan de voedingsstoffen die in het water zitten. 

Wants&Needs is helemaal weg van deze te gekke air plants van DÏST in combinatie met het hergebruik van materialen. We proberen op zoveel mogelijk vlakken maatschappelijk verantwoord te ondernemen, waar DÏST onderdeel van uitmaakt. Het vleugje groen, de leuke prijzen, en de duurzaamheid van de air plants passen uitstekend binnen de collectie Wants&Needs. So, let’s go green!