De perfecte tips voor het stylen van een open kast!

De allermooiste accessoires, fotolijstjes en planten showen. Dat doe je uiteraard in een prachtige open kast. Maar hoe stijl je nou eigenlijk een open kast zonder dat het er rommelig uitziet?

Door Martijn

De perfecte tips voor het stylen van een open kast!

De allermooiste accessoires, fotolijstjes en planten showen. Dat doe je uiteraard in een prachtige open kast. Maar hoe stijl je nou eigenlijk een open kast zonder dat het er rommelig uitziet? Wij hebben de perfecte tips en die delen we natuurlijk graag! Heb jij een open kast en weet je niet wat je er mee aan moet? Lees dan snel verder!

Tip 1: Fotolijstjes

fotolijst-open-kast
@styled.byemmy

Waarom altijd fotolijstjes ophangen aan de muur? Deze passen ook perfect in een open kast. Hoe geweldig is het als je deze ook op een andere manier kan showen. Het handige is dat je nu geen gat in de muur hoeft te boren om de lijstjes op te hangen. En tevens kun je sneller afwisselen van lijstjes. Kijk vooral eens bij het merk Wants&Needs. Dit merk heeft mega veel fotolijstjes die heel gaaf zijn!

Tip 2: Ga voor het juiste kleurenpatroon

kast-zwart
@madeleineshouse72

Probeer voordat je de kast gaat indelen voor jezelf te bepalen welke kleur of kleuren je wilt terug laten komen. Als je kiest voor één kleur kan het meer rust en een geheel vormen. Dan kun je denken aan wat neutrale kleuren als nude, zwart en wit. Neem een kijkje bij het merk Nordal. Veel neutrale kleuren dus perfect als je een iets rustigere uitstraling wil. Als je een mix maakt van kleuren beperk dit wel tot een aantal. Anders oogt het rommelig en dat is niet wat je wilt. Zorg wel dat de kleuren elkaar versterken en niet tegenover elkaar wegvallen.

Tip 3: Varieer met verschillende objecten

open-kast-stylen
@nett_even_anders

Maak met het inrichten van de kast niet alleen gebruik van dezelfde soort producten. Varieer in hoogtes, dieptes en vormen. Dit geeft een speels effect en zo wordt de kast niet saai. Als je twijfelt, bekijk de kast dan van een afstandje. Zo kan je beter inschatten hoe het nou daadwerkelijk staat.

Tip 4: Gebruik verschillende vakken voor jouw spulletjes

open-kast-zwart
@wonenmetmariel

Wie weet levert deze moderne witte open kast jou interieur inspiratie op! Het laat zien hoe je grote en kleine vakken voor allerlei spulletjes kunt gebruiken. We vinden het ook erg mooi dat de kast over lijkt te lopen in de muur, die dezelfde lichtgrijze kleur heeft.

Tip 5: Plaats zoveel mogelijk leuke items in een originele open kast

open-kast-bruin-hout
@landlevenjudith

Heb je ooit zo’n originele open kast gezien? Wij niet! De unieke vorm van deze kast maakt elke interieurliefhebber dolgelukkig. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk leuke items in de verschillende vakjes plaatst, zoals handdoeken, shampoos en tijdschriften. Het is dan ook echt een aanwinst voor de badkamer!

Tip 6: Laat een open kast perfect deel uitmaken van jouw interieur

kast-wit
@huisje.aanhet.water

Deze open kast heeft een mooie witte kleur en meerdere plankjes om allerlei lievelingsspulletjes op te bewaren. Bovendien staat het wit erg mooi bij de lichtgroene muur en de bank met roze en witte kussentjes. Laat jouw eigen open kast op dezelfde manier deel uitmaken van het interieur en geniet!

Tip 7: Bewaar jouw boeken en/of lievelingsaccessoires in een open kast

kast-zwart-interieur
@whisperingbold

Werk je regelmatig thuis of studeer je graag op kantoor? Dan mag deze prachtige zwarte open kast eigenlijk niet ontbreken. In een van de verschillende vakken kun je meerdere boeken kwijt. Handig! Natuurlijk is dit pareltje ook te gebruiken om mooie accessoires in te bewaren, zoals vaasjes en potjes.