Inspo: een stukje van je plafond mee schilderen

Het mee schilderen van een stukje plafond zien we steeds meer voorbij komen en we love it! Voor velen is het een gewaagde poging, omdat het weer iets nieuws is maar het resultaat is super gaaf.

Door Martijn

Inspo: een stukje van je plafond mee schilderen

Het mee schilderen van een stukje plafond zien we steeds meer voorbij komen en we love it! Voor velen is het een gewaagde poging, omdat het weer iets nieuws is maar het resultaat is super gaaf. Er zijn natuurlijk verschillende manieren en kleuren die toegepast kunnen worden bij deze trend. Wil je wat inspiratie op doen? Lees dan maar snel deze blog!

Let down the roof

Je wilt je slaapkamer graag een kleur geven maar weet niet zo goed hoe. Daar hebben wij wat voor! Schilder je plafond in de kleur die bij jou en kamer past en betrek hierbij de bovenste rand van de zijmuren. Op deze manier haal je je plafond een beetje naar beneden waardoor de kamer een stuk knusser wordt! Het is leuk dit toe te passen aan één kant van de muur, maar je kan natuurlijk ook heel de kamer betrekken.

Je eigen hoekje schilderen

groene-zithoek-slaapkamer
@stylish_wonen

Iedereen heeft wel een plekje in huis waar je favoriete fauteuil staat of wat je gewoon een lekker plekje vindt om te zitten. Om iets extra’s toe te voegen aan dit plekje is een te gekke kleur op de muur, die door loopt op het plafond, de oplossing. Je creëert dan een ‘hoekje’ doordat je alleen rondom jouw favoriete plekje schildert in de vorm die jij leuk vind en daarmee de rest van de kamer afbakend. Zo doe je echt helemaal mee met deze gave trend, good luck!

Be creative

behang-slaapkamer
@homestylingbytan

Wees creatief en speel met vormen en verschillende kleuren op verschillende plekken in het huis. Heb je bijvoorbeeld nog geen plekje waar je lekker je boekje kan lezen? Creëer er eentje! Wil je je eethoek wat unieker maken? Gebruik de trend en je eigen schilder kunsten! Heb je een interieur met veel ronde voorwerpen? Schilder het dan in een ronde vorm. Of heb je juist helemaal geen zin om te schilderen? Gebruik behang, want ook daar kun je iets super gaafs mee maken. Wil je weten wat voor behang leuk is bij jou thuis?

Een klein paradijs met een prachtig plafond

verf-badkamer
@jantine.interieur

In deze badkamer is het plafond geschilderd in het zalmroze. Een kleur die perfect past bij witte reliëf muur. Deze kleurencombinatie, het licht en de donkerhouten badkamermeubel zorgen voor een zeer chique uitstraling. We kunnen ons voorstellen dat deze badkamer, met een heerlijk groot wit bad, voelt als een klein paradijs!

Groen plafond en muur zorgen voor eenheid en frisse uitstraling

plafond-groen
@huisje.uit.het.noorden

De lichtgroene muur met print is zeker niet het enige hoogtepunt van deze eetkamer. Kijk maar even omhoog naar het plafond in precies dezelfde kleur. Dit zorgt duidelijk voor eenheid. Bovendien is de keuze waarschijnlijk niet zomaar op groen gevallen, aangezien het de kamer een relaxte en frisse uitstraling geeft.

Adembenemend mooi plafond zorgt voor bijzondere sfeer

plafond-zwart
@pakhuis.wonen

Eén blik op het donker geschilderde houtwerk van het plafond en je bent verkocht. Adembenemend! Samen met de authentiek ogende muren en het metselwerk doet het oude tijden herleven. Tegelijkertijd geniet je in deze kamer van twee mooie lampen boven de moderne eettafel. Wedden dat je regelmatig een blik omhoog werpt?