Een modern interieur, hoe doe je dat?

Toegankelijke kleuren. Strakke vormen. Rechte lijnen. Dit vormen dé kenmerken van een modern interieur. In de moderne woonstijl zijn minimalistische items essentieel.

Door Martijn

Een modern interieur, hoe doe je dat?

Toegankelijke kleuren. Strakke vormen. Rechte lijnen. Dit vormen dé kenmerken van een modern interieur. In de moderne woonstijl zijn minimalistische items essentieel. Hierdoor oogt jouw ruimte optisch groter. In de moderne interieurs draait het eigenlijk om een vrij rechttoe-rechtaan geheel.Wil je jouw moderne interieur net wat speelser maken? Voeg dan één accentkleur toe.

De kenmerken van een modern interieur

moderne-woonkamer
@van.stal.naar.woonboerderij

In een modern interieur zie je geen meubels met tierlantijntjes, maar wel strakke lijnen en grote vlakken. Een modern interieur kenmerkt zich door eenvoud met strakke lijnen en rechte vormen. Ook zie je vaak dat er gebruik word gemaakt van de basiskleuren bruin, zwart, grijs en wit gecombineerd met een opvallende kleur in de decoratie en woonaccessoires. De strakke lijnen creëren een gevoel van ruimte en rust. Voeg bijvoorbeeld de woonkamer en keuken samen. Dit zorgt voor een nog ruimtelijker gevoel en voor veel rust. Verf de muren in een lichte kleur, zoals wit. Ga jij voor een modern interieur? Begin dan bij strakke lijnen en rustige kleuren!

Moderne meubels

bankstel-moern
@ons.huis.op7

Het doel van modern wonen is dat je huis ruimtelijk en licht oogt. Er wordt dan ook bij de meubels vaak gekozen voor less is more. Kies dus een wat groter bankstel in plaats van twee kleinere bankstellen. De moderne meubels zullen vaak als basic neergezet worden. Maar een basic interieur is natuurlijk alles behalve saai. Juist omdat de basis van een basic interieur rustig en niet te opvallend is, is er voor jou alle ruimte om persoonlijke items toe te voegen.

Woonaccessoires in een modern interieur

woonkamer-modern-interieur
@mirandadriehuizen

Bij de moderne woonstijl is ruimtelijkheid erg belangrijk. Het is dan ook niet de bedoeling dat je je gehele interieur vol zet met accessoires. Je kunt ervoor kiezen om spiegels aan de muur te hangen waardoor de ruimte nog groter lijkt. Of plaats wat mooie kunstplanten naast je meubels. Maar voor de rest kun je beter geen accessoires op de vloer plaatsen. De oplossing is om je muur te gebruiken om het huis aan te kleden. Hang bijvoorbeeld wat schilderijen of posters naast elkaar.

Een modern interieur waar je graag wil verblijven

modern-interieur
@casakatoo

Met de kleuren zwart-wit en materialen als hout en glas creëer je een moderne ruimte met een interessante look. Neem bijvoorbeeld de heerlijk zachte kussentjes in de zwarte stoel. Het witte tafeltje ernaast de stoel valt meteen op door de kunstzinnige vorm. In dit moderne interieur wil je wel een tijdje doorbrengen!

Slaapkamer met een perfecte mix tussen sfeervol en modern

slaapkamer-wit
@thuis.bij.lisette

Deze fijne slaapkamer bewijst dat een modern interieur zeker sfeervol kan zijn. Hier geniet je van een mooie combinatie van wit en hout. Je wilt meteen zitten in het kunstzinnige houten stoeltje, die perfect matcht met het houten nachtkastje. En dankzij het witte kleed met stipjesprint heb je nooit koude voeten!

Koken is in deze lichte en moderne ruimte een groot feest

moderne-keuken-wit
@wonenbijchan

Een moderne, witte keuken saai? Echt niet! Door het toevoegen van mooie accessoires en plantjes creëer je binnen no-time een stijlvolle ruimte. Koken op deze fijne plek met mooie houten snijplankjes en allerlei potjes een groot feest. In de vensterbank staat een kunstzinnige accessoire en meerdere plantjes op verschillende plekken in de keuken zorgen voor het nodige groen.

Altijd warm en comfortabel in deze moderne tuin

tuin-modern
@huisjeindrenthe

In deze moderne tuin is een heerlijk zitgedeelte gecreëerd met twee grote tuinstoelen. De grote groene bloempot past er prima bij en is de ‘grote broer’ van het zandkleurige bloempotje verderop. Op mooie dagen zit je hier heerlijk in de zon. Is het koud? Steek dan de vuurkorf aan!

Alle meubels in deze moderne slaapkamer passen perfect bij elkaar

wit-slaapkamer
@mirandadriehuizen

Wit, riet en hout vormen een gouden combinatie binnen een modern interieur. Neem nu deze slaapkamer met witte wanden, (gedeeltelijke) houten vloer en rieten lamp. Ze passen perfect bij elkaar en zorgen voor warmte binnen een strakke inrichting. Let ook even op het mooie houten nachtkastje met een plantje en lampje!