• Gratis bezorging vanaf 45,-
 • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
 • Bezoek onze Wants&Needs winkel

Boekenkasten

Heel veel wijsheid in een boekenkast

Het blijft altijd iets magisch hebben, een boekenkast. Als je vroeger bij je opa en oma op bezoek kwam, en een kijkje nam in de grote, hoge toren van een boekenkast, zag je een boekenkast vol encyclopedieën en Dikke van Dale’s – die overigens deze naam niet voor niets hebben gekregen. Een klein plekje speciaal bestemd voor een hele hoop wijsheid, om doorgegeven te worden van generatie op generatie.

Een kijkje nemen in iemands boekenkast blijft speciaal, ondanks je groter en dus ook wijzer bent geworden. Wat iemand in zijn boekenkast heeft staan zegt meer over een persoon dan (die) duizend woorden. Wat voor voorkeur boeken iemand heeft, legt namelijk een klein beetje ziel bloot. Het geeft een glimp van wat er omgaat in iemands fantasie, beleving en hoofd. Alleen al door een kijkje in een boekenkast ben je zo veel meer wijsheid rijker.

 • Lees verder...

  Boekenkast in een nieuw jasje

  De technologie raast in een sneltrein aan je voorbij, en je hebt geen andere keus dan erin te springen. Het leren en lezen gebeurt nu steeds vaker online. En boeken zijn dan overbodig. Toch is het heerlijk om in je luie stoel een goed boek te lezen, en de blaadjes om te kunnen slaan. Het is een totaal andere beleving dan van een scherm. De boekenkast die we nu nodig hebben is bestemd voor heel ander soort boeken dan die van je opa en oma. Spannende romannetjes, laagdrempelige kookboeken en aanlokkelijke tijdschriften. En met de strakke, gekleurde en moderne uitstraling van de boeken tegenwoordig, kan jouw boekenkast een bijzonder modieus meubelstuk zijn voor je woning! Kijk bijvoorbeeld naar het Scandinavische interieur. Een eenvoudige boekenkast, met een paar strakke kaften in verschillende hoogtes, met daartussen een aantal woonaccessoires. Of wie weet een opgeborgen plaid voor op de bank. Een boekenkast is zijn magie namelijk nog lang niet verloren, maar kan met een beetje hulp heel nieuwe en moderne vormen aannemen.

  Inspiratie voor je boekenkast

  Een boekenkast heeft heel veel potentie, zelfs met woonaccessoires in plaats van boeken. Of een combinatie van beiden. Vaak wordt een boekenkast als wandkast gebruikt, omdat een boekenkast toch op deze manier bedoeld is in zijn vormgeving. Maar een boekenkast hoeft niet per sé als wandkast gebruikt te worden. Zo kan een boekenkast perfect geschikt zijn als een scheidings’wandje’. Als je eettafel bijvoorbeeld meteen overloopt in je zitgedeelte, is het soms wel fijn om hier een afscheiding te hebben, zodat de sfeer wat knusser word. Hiervoor kun je makkelijk een boekenkast gebruiken.

  Ben je benieuwd welke wegen je nog meer in kunt slaan met een boekenkast? Neem dan een kijkje op de sfeerfoto die elke boekenkast heeft!18 Items

Aflopend sorteren

18 Items

18 Items

Aflopend sorteren

18 Items